Ontspannen en spontaan

Familie portret

Bij de fancy foto studio hebben we ervoor gekozen ons te specialiseren in het maken van familie portretten, of gezinsportretten. Het verschil tussen beide is voornamelijk de groepsgrootte; een familie portret bestaan uit hele families van meerdere gezinnen. Zo bestaat een gezins portret eerder uit een aantal personen van hetzelfde gezin.

We geloven dat voor een goed familieportret een aantal dingen belangrijk zijn:

  • mooie locatie
  • goede communicatie
  • fijne sfeer
  • genoeg ruimte

In de fancy fotostudio in Kampen kunnen we alle vier aanbieden! We zijn namelijk gevestigd in een prachtig monumentaal pand in binnenstad van Kampen. We bevinden ons boven het biermuseum, sterker nog, we delen de ingang zelfs met dit museum (als ze open zijn ligt de rode loper uit)!

Mooie locatie

Een familie portret wil je laten maken in een mooie plek. Niet alleen als achtergrond in de foto, maar je wilt er natuurlijk ook een leuke dag van maken. Toen ik opzoek ging naar een pand voor de fancy foto studio raadde mijn vrouw deze ruimte aan. Zodra we over de drempel stapten waren we verkocht. Laat je ook thuis komen in deze prachtige plek.

Goede communicatie

We hebben al een tijdje ervaring met het maken en organiseren van geslaagde fotoshoots. Dat heeft ons geleerd dat niets zo belangrijk is als duidelijke en eerlijke communicatie. We willen graag dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Als eerste contact moment vinden we het fijn om even te bellen. Dan weet je al snel wat de wensen en behoeften zijn. We denken ook graag mee, en dat doen we vooral in oplossingen!

Na het telefoongesprek ontvang je via de mail alle informatie die je nodig zou kunnen hebben, waaronder:

  • Routebeschrijving voor parkeren
  • Opbouw van de kosten
  • Tips en tricks om van je fotosessie een succes te maken
  • Kledingadviezen
  • Keuze uit fotostijlen

Je hoeft niks zelf meer te bedenken, uit te vragen, in de groepsapp uit te schrijven wat nou precies de bedoeling is. De informatie ontvang je kant en klaar, stuur het door naar je familieleden en voila!

Fijne sfeer

Daar doen we echt onze best voor. Een fijne sfeer is belangrijk voor goede foto’s. Je ziet het namelijk direct als iemand zich op zijn gemak voelt, of juist niet. We hebben daarom de studio warm aangekleed. Zodat je in een prettige omgeving terecht komt. Daarnaast doe ik als fotograaf altijd extra mijn best om het iedereen naar de zin te maken. Leer de fotograaf beter kennen via het artikel onze studio.

Genoeg ruimte

Afhankelijk van hoe groot je groep is, je wilt zeker weten dat iedereen op de foto past in de ruimte die je tot je beschikking hebt! Voor gezinnen en kleine families lukt het makkelijk om allemaal tegelijkertijd langs te komen. Wordt de groep echt te groot? Dan hebben we daar een aantal oplossingen voor.

Plan nu je kennismakingsgesprek

Familie portret voorbeelden

We willen gelijk van de gelegenheid gebruik maken om een aantal voorbeelden te laten zien van families die je voor zijn gegaan. Met hun toestemming mogen we de foto’s laten zien.

De zuidelijke monumentale muur als achtergrond in deze fotostudio Kampen diende als achtergrond voor dit familie portret

Deze familie koos ervoor om de zuidelijke muur (aan je linkerhand als je de studio binnen komt) te gebruiken als achtergrond voor hun familie portret.

Spontane kinderfoto’s
familieportret

Spontane kinderfoto’s

Vaak wordt gedacht dat foto’s in de studio minder spontaan zijn, maar dat is een misvatting. In de studio kunnen we ons volledig focussen op de pose, terwijl de spontane klik tussen jou, je kindje en jullie als familie wordt vastgelegd. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Zodra dat moment is gevangen, ben ik dolgelukkig, en over het algemeen zijn ouders ook erg blij. Wil je ook zo’n spontaan portret? Vraag je fotograaf naar de chromelook en laten we samen iets moois creëren!

Drie luik
familieportret

Drie luik

Wat begon als een cadeau eindigde in een gave fotosessie met deze gezellige familie. Speciaal voor dit gezin hebben we de gouden tickets ontwikkeld. Het is namelijk leuk om te zeggen dat je iemand een fotosessie cadeau doet, maar hoeveel gaver is het als je iemand een gouden ticket kunt laten uitpakken? Dat is precies wat Caitlynn wilde. Dit drie luik is één van de mooie resultaten.